Vyšel přelomový prohlížeč Chrome 68

Tento týden byla vydána „revoluční“ verze Chrome 68. Označení revoluční si zaslouží, neboť bude označovat všechny webové stránky na které se bude přistupovat po nezabezpečením protokolu HTTP jako „Not secure“, v CZ verzi „Nezabezpečeno“. Google tak pokračuje v cestě Encryption everywhere, jejíž cílem je mít veškerý internetový provoz zabezpečený.

Nová verze obsahuje i 42 bezpečnostních oprav a také další úpravy a vylepšení. Novou verzi Chrome si již můžete aktualizovat na svém PC či bude postupně aktualizována automaticky v nejbližší době na všechny OS.

 

Chrome 68 označuje www stránky s komunikací HTTP  jako „Nezabezpečeno“!

Plán o označování nezabezpečené komunikace Google oznámil již dlouho dopředu. Každý měl tedy dostatek času se připravit na novou verzi. Kromě Chrome i ostatní tvůrci webových prohlížečů plánují postupné upřednostňování zabezpečené HTTPS komunikace. Jak Firefox, tak i Apple následují také Google v odmítnutí vydaných certifikátů vydaných společností Symantec před 1. 12. 2017. Označování či jiné výrazné upozornění na nezabezpečenou komunikaci se očekává velmi brzy.

Řešením jsou SSL certifikáty

Zabezpečenou HTTPS komunikaci zajistí nasazení SSL certifikátu, který získáte na našem projektu SSLmentor.

 

 

Informace: chromereleases.googleblog.com
Chromium project: Chromium Development Calendar and Release Info