Veřejné testování ACME v2

Vývojáři Let’s Encrypt 5. ledna oznámili, že je k dispozici ACME v2 pro veřejné testování. Hlavní novinkou z uživatelského pohledu bude možnost vydávání Wildcard SSL certifikátů. Produkční verze ACME v2 se očekává verze na konci února 2018. Testování má pomoci také doladit stávající proces standardizace do RFC. 

ACME – Automated Certificate Management Environment

 

Staging endpoint for ACME v2

Oznámení bylo provedeno na stránkách community.letsencrypt.org s detaily a podrobnějšími informacemi o testování, kompatibilitě s ACME v1 či limitech. 
Vydané certifikáty v testovacím provozu nejsou důvěryhodné a nedají se tedy používat v běžném provozu.
Nová verze ACME v2 nebude kompatibilní s v1.

Wildcard TLS/SSL certifikáty

Pro další rozšíření HTTPS komunikace na internetu je plánované zavedení vydávání Wildcard certifikátů dalším mezníkem. Pomocí „hvězdičky“ bude možné jedním certifikátem zabezpečit neomezené množství subdomén. Webhostingové firmy nabízející hosting a služby na doménách 3. úrovně tak budou moci zdarma nabídnout na všechny domény zabezpečenou komunikaci. Je prokázané, že https komunikace výrazně neomezuje výkon serverů a nejsou důvody pro nenasazení certifikátu na servery. Pokud nechcete čekat na jaro, můžete si u nás objednat některý komerční Wildcard SSL certifikát od firem jako Thawte, Comodo a dalších.