Co je to EV SSL certifikát

EV SSL certifikát je dnes považován za nejdůvěryhodnější SSL/TLS certifikát. Jeho zásadní vlastností je, že výrazně zvyšuje důvěryhodnost webových stránek díky zobrazení názvu firmy v adresním řádku webového prohlížeče. Navíc má v prohlížečích výraznou zelenou barvu, proto se také EV certifikátům říká zelené SSL certifikáty. Dříve bylo použití EV SSL certifikátů doménou bank a finančních institucí. V dnešní době použití zelených certifikátů pomáhá e-shopům zvýšit nákupní konverze díky vyšší důvěře zákazníka.
Validační proces Certifikační autority je podobný jako u firemního OV SSL certifikátu, kde se ověřuje existence společnosti, telefon, osoba žadatele a vše se verbálně validuje pomocí telefonického hovoru na ověřené telefonní číslo. V certifikátu je samozřejmě uvedena kompletní informace o společnosti. Zkratka EV znamená Extended Validation (Rozšířené Ověření).

EV SSL certifikáty zajišťují bezpečný přenos dat a nabízí nejvyšší míru důvěryhodnosti na internetu. Pokud se rozmýšlíte jaký SSL certifikát vybrat pro své stránky, EV SSL byste, i přes vyšší cenu, měli zvážit jako první.

EV SSL v prolížeči
Zobrazení EV SSL certifikátu v prohlížeči

 

Ověření žadatele o EV certifikát

EV SSL certifikáty ověřovány velice důsledně. Je potřeba si uvědomit, že se jedná o zajištění bezpečnosti a pokud certifikační autorita nezíská dostatečné informace o společnosti, nemůže certifikát vystavit. Běžně trvá vystavení certifikátu 2-7 dnů. Vždy záleží, jak dostupné jsou informace o společnosti.

Ověření domény

Certifikační autorita majitele domény ověřuje v databázi WHOIS, např. pro domény CZ v registru CZ.NIC. Žadatel o certifikát by měl mít údaje na WHOIS aktuální.

Ověření společnosti

Certifikační autorita ověřuje kompletně společnost, která žádá o certifikát, ve veřejné databázi (pro české firmy v Obchodním rejstříku). Je tedy nutné, aby všechny veřejné informace byly stejné jako ve vyplněné objednávce.

Ověření žadatele

Zaměstnanecký poměr kontaktní osoby se ověřuje pomocí dodaného formuláře od certifikační autority, který potvrzuje kompetentní osoba v organizaci (HR manažer, vedoucí, …). Tato osoba je následně validována telefonním ověřením.

Ověření telefonu

Certifikační autorita ověřuje telefon z veřejných databází – telefonních seznamů jako jsou zlatestranky.cz nebo 1188.cz.

Finální telefonické ověření

Pokud má CA provedeno veškeré ověření žadatele, provádí finální telefonický hovor. Toto ověření probíhá standardně v anglickém jazyce a pracovník CA se dotazuje na běžné věci jako název společnosti, název domény, ověřuje si, zda bylo o certifikát opravdu žádáno. Tento telefon je krátký a zvládne jej i osoba s minimální znalostí anglického jazyka.

 

EV SSL certifikáty

Jestliže provozujete e-shop, jste větší firma, start up s mezinárodním cílením, provozujete finanční, informační portál, certifikáty s rozšířeným ověřením zajišťují vysokou důvěryhodnost webových stránek.  EV SSL certifikát lze doporučit každému, komu záleží na důvěryhodnosti a chce získat zelený adresní řádek jako nezaměnitelný symbol bezpečnosti.
EV certifikáty nenabízí možnost Wild Card (*), ale umožňují zabezpečit více domén jedním certifikátem (Multi-Domain, SAN).

Pro naše zákazníky zajišťujeme
  • EV SSL certifikáty COMODO
  • EV SSL certifikáty Geotrust
  • EV SSL certifikáty Thawte
  • EV SSL certifikáty Symantec

 

 

Souhrn
Datum
Recenze
EV SSL certifikát
Hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Produkt
EV SSL Certifikát