Jste připraveni na Chrome 68?

V nejnovější verzi prohlížeče Chrome, jejíž vydání je plánováno na 24. července se tým Google rozhodl v adresním řádku u všech nezabezpečených webů zobrazovat označení „Nezabezpečeno“.

Google mění zažité zvyky pozitivních indikátorů a rozhodl se ještě více bojovat za šifrovanou HTTPS komunikaci. V Chrome 68 bude prozatím zobrazení textu v šedé barvě, plánuje se ale nasadit výraznější červené označení. Cílem aktivity Encryption Everywhere je zabezpečit 100% komunikaci na internetu pomocí SSL certifikátů.

Nabízí-li Váš webhosting populární certifikát Let’s Encrypt, měli byste jej co nejdříve aktivovat. Druhou alternativou jsou komerční SSL certifikáty, které je možné získat již za pár stokorun.

SSL certifikát zdarma

Na 3 měsíce je možné získat zdarma SSL certifikát Comodo Trial SSL, který je ideální volbou pro první seznámení s SSL certifikáty. Slouží k otestování technického řešení před nasazení komerčního SSL certifikátu na webhosting, webmail, router, domácí diskové pole nebo třeba pro hrátky s RPi. Certifikát je důvěryhodný, zajistí HTTPS komunikaci a je ho možné získat během několika minut.

SSL certifikát zdarma získáte na https://www.sslmentor.cz/comodo/comodo-free-ssl