CA Comodo se mění na Sectigo

Certifikační autorita COMODO dne 1. listopadu oznámila, že mění své jméno na Sectigo [čti ‚Sektígou‘]. Stalo se tak přesně rok poté, co do certifikační autority vstoupila významná americká investiční společnost Francisco Partners. Důvodem pro přejmenování byl fakt, že certifikační autorita byla před investicí ze společnosti vyčleněna a samotná společnost Comodo dále pokračuje v nabídce služeb a produktů v oblasti cybersecurity.

Společnost Comodo

Historie společnosti Comodo sahá až do roku 1998, kdy byla založena Turecko-Americkým podnikatelem Melih Abdulhayoğlu. Nejdříve sídlila v Anglii a následně v roce 2004 se společnost přesunula do Spojených států. Společnost Comodo je známá například díky software Comodo antivirus a hlavně nabídkou širokého portfólia SSL certifikátů za výhodné ceny. V této oblasti je certifikační autorita Comodo největší komerční autoritou na světě.

Díky rozdělení společnosti v roce 2017 na Comodo Security Solutions, Inc a Comodo CA Limited vznikly dvě firmy se stejným názvem, což vedlo záměně,  k nedorozumění a nepochopení co jaká společnost zaštiťuje. Comodo Security Solutions (comodo.com) pokračuje v nabídce služeb v oblasti cyber security s produkty jako antivir, firewall, cWatch Website Security a mnoho dalších pro koncové uživatele i korporátní klientelu. Comodo CA Limited, s již většinovým vlastníkem, pokračovala v nabídce SSL certifikátů (comodoca.com).

Comodo SS / Comodo CA – Dvě firmy, každá jiná.

Co vše se (ne)mění?

Primárně se jedná o změnu názvu a tedy značky, vše co dříve bylo CA Comodo bude nyní CA Sectigo. Autorita představila na nově registrované doméně nové stránky, bude přejmenovávat své produkty, vyřazovat starší a nevyužívané typy SSL certifikátů a rebrandovat vizuál značky. Certifikáty řady PositiveSSL či InstantSSL, budou nyní „powered by Sectigo“.

Certifikační autorita však zůstává stejnou společností jako dříve, s více než 20 letou historií a obrovskými zkušenostmi v oboru. Je to stále společnost, která vydala více než 100.000.000 certifikátů ve více než 150 zemích. Díky silnému partnerovi Francisco Partners své služby dále posiluje různými akvizicemi jako v letošním létě získáním společnosti Codeguard (řešení pro údržbu, zálohování a obnovu webových stránek).

Nemění se také funkčnost vystavených SSL certifikátů a zákazníci nemusí mít obavy, že by musely SSL certifikáty Comodo přegenerovávat, tak jak to bylo nutné v případě prodeje autority Symantec. Nemění se ani root certifikáty Comodo, které budou stále používány k podepisování nových SSL certifikátů. Tyto změny nelze totiž dělat obratem a bude ještě dlouhou chvíli trvat, než se v systémech a prohlížečích objeví kořenové certifikáty Sectigo.

Co nás zaujalo

  • název Sectigo je zcela nově vymyšlené jméno
  • doména sectigo.com byla zaregistrována „až“ v srpnu: 2018-08-16
  • doména je uhrazena na maximální počet let (10) do 2028-11-01
  • doména sectigo.cz byla zaregistrována u Active24 13. září 2018
  • Melih Abdulhayoğlu vlastní stále 30 % společnosti Setigo
  • Detailnější informace o migraci jsou publikovány také na www.comodoca.com – rebrand

 

Celý rebranding bude jistě postupný, včetně úprav na našich stránkách SSLmentor.cz, kde již máme připravenu také novou nabídku SSL certifikátů SECTIGO. Ale začněme si postupně zvykat na CA Sectigo a přivítejme novou značku kvalitních, ale levných SSL certifikátů – Sectigo.com!

Souhrn článku
Certifikační autorita Comodo se mění na Sectigo
Název článku
Certifikační autorita Comodo se mění na Sectigo
Popis
Certifikační autorita COMODO dne 1. listopadu oznámila, že mění své jméno na Sectigo [čti 'Sektígou']. Stalo se tak přesně rok poté, co do certifikační autority vstoupila významná americká investiční společnost Francisco Partners. Přivítejte novou značku kvalitních SSL certifikátů.