Nový projekt SecurityHeaders.cz

Spustili jsme nový web SecurityHeaders.cz pro všechny webmastery a majitele internetových prezentací k čerpání informací jak zvýšit zabezpečení webových stránek a aplikací pomocí bezpečnostních hlaviček.

Na stránkách projektu jsme detailně popsali více jak 10 aktuálně využívaných bezpečnostních hlaviček, které lze mít na vlastním webu nastaveno. Každá hlavička má také uvedenu ukázku použití a například i upozornění na případné chyby a potíže při nasazování. Součástí jsou samostatné články, jako například “5 hlaviček co musíte mít na webu” nebo návod jak nastavit bezpečnostní hlavičky na populárním redakčním systému Word Press, či nastavení SecurityHeaders v .htaccess.

Bezpečnostní hlavičky se stávají důležitou součástí zabezpečení webových prezentací. Využívá je mnoho světových firem k posílení bezpečnosti svých projektů, včetně Google a Facebooku.

SecurityHeaders.cz

Díky tomu, že se bezpečnostní hlavičky stále dynamicky vyvíjí, rozsah informací na stránkách není zdaleka konečný a bude průběžně doplňován o nové informace a návody. Obsah byl vytvářen s důrazem na to, aby si i méně zkušený uživatel mohl na svůj web vložit některé hlavičky a zvýšit tak zabezpečení svých stránek a také návštěvníků.

Neváhejte posílit zabezpečení vašeho webu, všechny informace naleznete na internetové adrese SecurityHeaders.cz.